Manitou MLT 960

Specificaties

Merk: Manitou
Type: MLT 960
Werkhoogte (m): 9
Capaciteit (kg): 6000
Gewicht (kg): 11700
Breedte (m): 2.48
Hoogte (m): 2.53
Vermogen (pk): 141
Transmissie: Hydrostatic
Motorisatie: John Deere 3B
Random: 460591

Kent u de Manitou MLT 960 al?

De MLT 960 van Franse toestelbouwer Manitou is een zogenaamde telescopische heftruck of verreiker. Meer nog: ze staat gecatalogeerd onder de categorie “compacte verreiker”. Maar wat betekent dat precies? Hoe compact is dat dan en wat boet u dan in aan werkkracht?

Dat bespreken we hieronder verder in detail.

 

Hoe groot is een compacte verreiker als de MLT 960?

Laat ons met de deur in huis vallen: deze machine meet 2,48 meter breed en 2,53 meter hoog. Dat is op zich al vrij klein gebouwd. Toch is dit één van de grootste toestellen uit onze reeks ‘compacte verreikers’. Het toestel weegt dan ook 11,7 ton, wat best veel is. Dat komt dan weer door het grote hefvermogen. Deze verreiker kan namelijk lasten tot maar liefst 6 ton (!) Heffen tot op een hoogte van 9 meter. Alstublieft!

Dit alles is mogelijk door de nieuwste hydraulische technologie van Manitou, gecombineerd met een hydrostatische transmissie en een John Deere 3B motor die goed is voor niet minder dan 141 pk. En dat allemaal samengebracht in een kleine, wendbare machine die bovendien zeer efficiënt omgaat met haar brandstofverbruik.

 

Is het wel comfortabel werken in de Manitou MLT 960? Jawel hoor!

De heel ruime cabine is niet alleen geluidsdicht, ze is ook uitgerust met een zeer mooi panoramisch 360° zicht op de omgeving van het toestel. Zo heeft u vanuit uw ergonomische stoel altijd een perfect zicht op de uit te voeren werken. Dit alles wordt gecombineerd met een heel fijn besturingssysteem. Het JSM systeem zorgt voor een handige joystick waarmee u met één hand het hele toestel bedient.

Een overzichtelijk dashboard, ingebouwde radio en air conditioning maken deze machine een heel fijne plek om te vertoeven, ook op langere werkdagen. Tot slot: u beschikt natuurlijk over een hele resem opzetstukken voor dit toestel, gaande van laadbakken tot hefvorken. U vindt ongetwijfeld het accessoire dat bij uw job past in ons assortiment.

Vraag gerust naar de opties via het formulier hieronder. We geven u graag meer details.

Offerte aanvragen

het assortiment van Key-Tec bevat topproducten van merken als: