Nieuwe productlijn voor Manitou MT & MRT

Manitou hield op 21 april 2021 een flitsende presentatie om hun verschillende nieuwe productlijnen aan te kondigen.

De eerste twee producten waren nieuwe compacte MT-verreikers: de MT 730H van zeven meter / 3.000 kg en de MT 930H van negen meter / 3.000 kg. Beiden zouden een totale breedte hebben van twee meter en een totale hoogte van iets minder dan twee meter. Ze worden geleverd met een aantal nieuwe hulpstukken, waaronder een inklapbare vork om de totale lengte van de machine te verkorten voor eenvoudig transport.

De machines zijn naar verluidt licht genoeg voor een aanhanger en beschikken over 350 mm bodemvrijheid, hydrostatische transmissies, Stage V-diesels, een nieuwe cabine met verbeterd zicht, inclusief een groot informatiescherm, een sensortype joystickcontroller, automatische stop, automatische parkeerrem, langere onderhoudsintervallen en eenvoudige olie analyse.

Geheel nieuwe serie MRT-verreikers

De tweede en misschien wel belangrijkste serie is een geheel nieuwe 360 ​​graden MRT-productlijn, die beschikbaar zal zijn in twee formaten - ‘Vision’ en ‘Vision Plus’ - met hefhoogtes tot 35 meter en hefvermogens tot zeven ton. De nieuwe modellen zien er heel anders uit en zijn voorzien van een geheel nieuwe high vision-cabine.

Overzicht nieuwe modellen:

  • MRT 1645 - 115 & MRT 1645 - 75
  • MRT 1845 - 115 & MRT 1845 - 75
  • MRT 2145 - 115
  • MRT 2260
  • MRT 2545 - 115
  • MRT 2570
  • MRT 2660
  • MRT 3060
  • MRT 3570 - MRT 3570 ES

De cabine heeft ook een extra groot aanraakscherm en pop-up informatica voor eenvoudiger onderhoud. De nieuwe machines zouden tot vijf procent lichter zijn en toch een grotere capaciteit bieden tot wel 15 procent. Ze zijn ook voorzien van automatische transmissies met een rijsnelheid tot 40 km / u. Toegang tot het dek is beschikbaar aan beide zijden en aan beide uiteinden van het chassis, waardoor het gemakkelijk is om naar beneden te klimmen, ongeacht de zwenkpositie van de bovenbouw.

Nieuwe hydraulica biedt soepelere functiesnelheden tot 30 procent sneller, een geclaimde vijf procent lagere eigendomskosten en verbeterde lakkwaliteit. In eerste instantie zullen twee modellen - de 22 en 26 meter hefhoogte-eenheden - leverbaar zijn met alle elektrische of hybride opties.

Tot slot..

Manitou zei ook dat het bezig is met het ombouwen van zijn hele assortiment verreikers naar elektrische of hybride kracht, maar verwacht niet veel voor het einde van 2022. Het test ook energiebronnen op basis van waterstof. Ten slotte zal het ook een geheel nieuwe ULM - Ultra Light Manitou - lichtgewicht ultracompacte verreikerreeks introduceren met een totaalgewicht van niet meer dan 2.600 kg. Ze bieden een totale breedte van 1,5 meter en een totale hoogte van 1,9 meter, waardoor ze ideale machines zijn om te trekken op een 3,5 ton bruto tweeassige oplegger. Ze behouden alle gebruikelijke kenmerken, waaronder vierwielaandrijving en besturing, en zullen tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn om te bestellen, met levering in 2022.

 

Bekijk hieronder de voorstelling van de nieuwe machines: