Manitou breidt verreikerserie NewAg XL uit met MLT 850-145

De MLT 850-145 V+ verreiker is het vierde model in de NewAg XL-reeks, na de lancering van de MLT 841, 1041 en 961. Met een laadvermogen van vijf ton en een werkhoogte van 7,6 meter completeert dit nieuwe model de bestaande assortiment om tegemoet te komen aan de behoeften van grote boerderijen en coöperaties, maar ook aan de voedingsindustrie en de recyclingsector.  

Ontworpen voor zeer intensief gebruik, met name het laden van bulkgoederen, granen, houtsnippers en kuilvoer, is de MLT 850 ook perfect voor het hanteren van strobalen en big bags.  

Verbeterde productiviteit 

Met een capaciteit van vijf ton, aanbouwdelen met een hoge capaciteit en een hoge hydraulische werksnelheid, biedt de MLT 850 het beste werktempo in zijn klasse (+18% in vergelijking met de concurrentie, d.w.z. 2 extra opleggers geladen per uur). Dit model biedt meer dan 600 Nm koppel, met een trekkracht van meer dan 9.160 daN (+20% in vergelijking met de concurrentie). De hoge bewegingssnelheid van de 200 l/min LSU-pomp wordt aangevuld met een bakopbreekkracht van meer dan 8.670 daN (+32% in vergelijking met de concurrentie). Gecombineerd met een tank met hoge capaciteit kan de gebruiker de hele dag ononderbroken werken met het beste debiet. Om de efficiëntie te optimaliseren, maakt de op de giekkop geïnstalleerde HighView-camera het mogelijk om het vulniveau van de aanhanger rechtstreeks vanuit de cabine te bewaken (+10% productiviteit). Met de continu variabele transmissie M-Vario Plus kan het gedrag van de machine worden aangepast aan elke behoefte, dankzij de comfort- en dynamische modi. 

Aanzienlijk comfort 

Door innovatie centraal te stellen in zijn strategie, profiteert Manitou Group, zoals altijd, van zijn aanwezigheid op Eurotier om een ​​voorproefje te geven van een nieuw gepatenteerd stuursysteem: de gebruiker kan de machine nu moeiteloos besturen met behulp van een mini-joystick om vermoeidheid en risico op musculoskeletale aandoeningen in verband met herhaaldelijk gebruik van het stuurwiel. Dit is een grote stap voorwaarts op het gebied van ergonomie en productiviteit in de verreikermarkt. Om zijn gebruikers het ultieme comfort te bieden, heeft Manitou Group de eisen van de NewAg XL-reeks gevolgd met een cabine die ruim en toch stil is dankzij uitstekende geluidsisolatie, die het geluidsniveau beperkt tot slechts 69 dBA. De cabine is ook verhoogd in vergelijking met de NewAg XL-modellen met een lagere capaciteit om het zicht te maximaliseren. Het grote dakrooster met schuin geplaatste lamellen en de optionele dubbele Safeview-camera's completeren deze innovaties voor een 360°-zicht rondom de machine op het dashboarddisplay. Om de toegang tot de cabine te vergemakkelijken, maken de twee Easy-step treden in combinatie met de verlichting onder de deur het in- en uitstappen nog veiliger, dag en nacht. De MLT 850 NewAg XL is ook standaard uitgerust met JSM Autopower (verkrijgbaar bij de M-Vario Plus transmissie), die het vereiste motortoerental automatisch aanpast aan de hydraulische bewegingen die via de JSM worden aangestuurd. Dit vermindert het brandstofverbruik en vermindert de vermoeidheid van de machinist. 

Verbeterde winstgevendheid 

"Als gevolg van al deze innovaties biedt de MLT 850 de laagste totale eigendomskosten in zijn klasse, 8% lager dan de concurrentie", zegt Arnaud Sochas, marketinginnovatiemanager bij Manitou. “Hierdoor ligt het brandstofverbruik bijna 20% lager dan bij de concurrentie. Dit betekent een forse besparing van € 4.800 bij een jaarverbruik van 2.000 uur. Ook de preventieve onderhoudskosten worden met 4% verlaagd”. Om een ​​dergelijke verlaging van de TCO te bereiken, rust Manitou Group de MLT 850 standaard uit met Stop & Start. Deze functie vermindert het brandstofverbruik en dus de geluidsemissie door de motor uit te schakelen wanneer de machine stilstaat, zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen (automatische herstart). De urenteller is daarom gebaseerd op werkelijk gewerkte uren, waardoor onderhoud wordt gespreid met een olieverversing om de 1.000 uur en de restwaarde van de machine wordt verhoogd. Om het onderhoud in zware toepassingen te vereenvoudigen, vermindert het zelfreinigende luchtvoorfilter boven de motorruimte de reinigingsfrequentie van het hoofdluchtfilter. De motorruimte kan in twee delen worden geopend om gemakkelijke toegang tot de belangrijkste onderdelen te bieden. Met een snelspanpaneel kunt u ook vuil en stof voor de radiatoren wegblazen. Om het onderhoud van kritieke hydraulische componenten veiliger te maken, zijn de smeerpunten gecentraliseerd (automatisch smeersysteem*** beschikbaar als optie) en gemakkelijk toegankelijk. De verreikers MLT 850 (Stage V) en MLT-X 850 (Stage IIIA), die nu beschikbaar zijn, zullen vanaf het tweede kwartaal van 2023 in Europa en wereldwijd worden geleverd aan Manitou-dealers.

La gamme de Key-Tec comprend des produits haut de gamme de marques telles que: