Manitou Knikladers in de kijker

Wie een compacte wiellader - ook wel kniklader, shovel of laadschop genoemd - zoekt, heeft een enorme keuze aan merken, toestellen en uitvoeringen. Bij Key-Tec hebben we er alvast twee die vrijwel iedereen zullen bevallen: de Manitou MLA 3-35H en de Manitou MLA 4-50H. Twee klein gebouwde krachtpatsers die zowel in de bouwsector als de landbouw perfect hun mannetje weten te staan, ook op moeilijker terrein en in kleine ruimtes. We stellen ze graag verder aan u voor. Meer in detail leest u trouwens hier meer over de MLA 3-35H en hier over de MLA 4-50H.

Manitou MLA 3-35H

Compact, maar toch de nodige power. 1,32m (b) op 2,48m (h) op 3,35m (l). Een gewicht van 1,67 ton en toch een capaciteit van 2.86 ton. Een Yanmar motor die 35 pk produceert en een arm die u toestaat tot 2,47 meter diep te graven. Koppel dit aan een hydrostatische transmissie, hydraulische technologie, een ergonomische cabine, eenvoudige besturing, verwarming, radio, verlichting rondom het toestel en een perfect 360° zicht op uw omgeving...

U snapt meteen waarom dit toestel bijzonder populair is bij landbouwers en aannemers. We kunnen hen geen ongelijk geven. De stabiliteit van dit toestel zorgen ervoor dat u ook op oneven terrein veilig werkt (de foto spreekt boekdelen). Bovendien slijt u makkelijk ettelijke werkuren in de verstelbare stoel. De opzetstukken, ten slotte, passen het toestel aan voor alle denkbare toepassingen (vorken, klemmen, laadbakken...).

Manitou MLA 4-50H

Ook de MLA 4-50H is een compact gebouwd toestel, al is deze uitgave net iets groter dan haar kleine broer hierboven. Deze meet 1,33 m (b) op 2,54 m (h) op 3,55 m (l). Ze weegt dan ook wat meer (1,84 ton om precies te zijn), maar dat resulteert dan weer in een grotere capaciteit: 3,01 ton. Ook de graafdiepte ligt hoger: 2,74 meter. 

Voor de rest kunt u ook bij dit toestel vertrouwen op een degelijke technologie (hydraulische besturing), degelijke Yanmar motor (dit keer goed voor 47 pk), de nodige veiligheidsstandaarden en vlotte besturing. Ook hier is de cabine uitgerust met de nodige aandacht voor ergonomie. 

De keuze aan opzetstukken blijft even ruim, waardoor ook deze kleine krachtpatser vlot in te zetten valt in de meest uiteenlopende situaties. Tot slot nog dit: uiteraard is ook hier de stabiliteit op moeilijker begaanbaar terrein inbegrepen in de prijs!

Beide toestellen te koop bij Key-Tec

Deze twee knikladers zijn te koop bij Key-Tec. De MLA 3-35H hebben we zelfs meteen op stock, waardoor die snel uit te leveren is. Voor alle informatie, over de toestellen, maar ook over levertermijnen en kostprijs, neemt u vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier of op 09 326 00 99.

La gamme de Key-Tec comprend des produits haut de gamme de marques telles que: