Waar u op moet letten bij het kopen van een minigraver

Minigravers zijn er in alle soorten en maten. Welke het best bij u past, hangt af van verschillende factoren. In dit artikel geven we enkele tips bij het maken van een keuze.

 

Tweedehands of nieuw

Om kosten te besparen, kunt u gaan voor een tweedehands machine. Soms kan het echter lastig zijn om een tweedehands exemplaar te vinden die aan uw wensen voldoet. Daarnaast verschijnen er vrij regelmatig nieuwe series. Als u dan kiest voor een nieuwe minigraver, dan kunt u direct profiteren van deze verbeteringen. Als u de minigraver slechts tijdelijk nodig heeft, dan is huren ook een goede optie.

Twijfelt u tussen nieuw en tweedehands? Neem dan contact met ons op. We hebben een ruim aanbod en helpen u graag bij uw keuze. Aan de hand van de hoeveelheid verwachte draaiuren per jaar kunnen we voor u berekenen wanneer het interessant wordt om te kiezen voor een tweedehands dan wel nieuwe machine.

 

Gewichtsklasse

De gewichtsklasse van een minigraver zegt veel over de werkzaamheden die je hiermee kan uitvoeren. Een 1-tonner is met name geschikt voor kleine graafwerkzaamheden om het handwerk te verlichten. Het voordeel van deze minigravers is dat ze vaak bijzonder compact zijn. De kleinste modellen zijn smaller dan 85 centimeter, waardoor ze door een deur passen.

Voor iets grotere klussen kunt u een 2,5-tonner overwegen. Deze minigravers zijn populair bij hoveniers, maar worden ook gebruikt voor diverse andere klussen zoals het uitgraven van waterputten of sleuven voor leidingen en rioleringen.

De grootste minigravers zitten ongeveer tussen de 6 en 8 ton in. Hoewel deze machines minder compact zijn dan lichtere modellen, zijn ze wel geschikt voor grotere klussen. Bovendien beschikken grotere modellen vaak over een cabine, wat aangenamer werkt.

Voor het zware grondverzetwerk (bijvoorbeeld in de bouw) zijn er ook graafmachines tussen de 8 en 40 ton

 

Ergonomie en comfort

Een niet te onderschatten aspect bij de keuze voor een minigraver is de ergonomie en comfort. Met een cabine werkt u fijn beschut als het koud is, en koel door de airco wanneer het warm is. Maar ook tussen de verschillende cabines kunnen grote verschillen zitten. Een brede ingang is handig zodat het in- en uitstrappen gemakkelijk gaat. Verder moet de cabine voldoende ruim zijn en is het belangrijk dat de stoel en armsteunen verstelbaar zijn.

 

 

Contacteer Key-Tec voor uw voorstel op maat

La gamme de Key-Tec comprend des produits haut de gamme de marques telles que: