Case CX12D

Specificaties

Marke: Case
Type: CX12D
Breite (m): 0,79-1,05
Höhe: 2.3
Leistung (pk): 12
Max. Ausschütthöhe: 2,13-2,22
Gewicht (t): 1.3
Max. Grabtiefe (m): 1,86-1,98
Motor: Kubota Stage 5
Informationen: Nieuw model 2022-2023

We keren de Case CX12D binnenstebuiten

Case Construction staat bekend als één van ’s werelds meest betrouwbare constructeurs van bouwmachines. Zeker op vlak van graafmachines zijn ze amper te evenaren. De afgelopen jaren lijkt hun voorsprong enkel nog toe te nemen en blijven ze innoveren. Hun nieuwe D-Serie minigravers is daar een prachtig voorbeeld van. Wij nemen alvast de kleinste telg uit die reeks verder onder de loep: de CX12D.

Je leest er meer over onder het filmpje. 

Waarover spreken we? 

De Case CX12D is een zeer compact graaftoestel. 2,3 meter hoog, 79 tot 105 cm breed (afhankelijk van het gekozen onderstel) en een graafarm van 90 cm tot 1m 20cm lang. Dit levert een maximale storthoogte op van 2,13 tot 2,22 meter. 

De motor is een nieuwe Kubota Stage 5 motor en die is goed voor een vermogen van 12 pk. Dit alles levert een bijzonder compact toestel op. De kleinste onder deze nieuwe generatie minigraafmachines. Hij weegt ‘amper’ 1,3 ton.

Waartoe is deze Case CX12D in staat? 

Eerst en vooral: je zal snel merken dat dit toestel een lust is om mee aan de slag te gaan. Het laat de bestuurder heel fijn werken en de besturing heb je meteen onder de knie. De twee joysticks voelen dan ook heel intuïtief aan. 

Verder merk je dat deze graver niet over een cabine beschikt, maar wel uit te rusten is met een afdakje, waardoor je enigszins beschermd bent voor regen en zon. Deze constructie is bovendien ROPS/TOPS gecertificeerd én dus veilig. Bovendien kun je dit toestel uitrusten met extra LED verlichting.

Tot slot: de veelzijdigheid die je verwacht van een Case toestel. Ook bij de CX12D is er een bijzonder groot assortiment aan opzetstukken en accessoires voor handen. Denk aan graafbakken, maar ook grijparmen en veel meer. 

Offerte aanvragen