Case CX18D

Specificaties

Marque: Case
Type: CX18D
Largeur (m): 0,99-1,3
Hauteur (m): 2.37
Puissance (pk): 15.4
Max. hauteur de déversement (m): 2,58-2,7
Poids (t): 1,83-1,94
Max. profondeur de fouille (m): 2,28-2,48
Motorisation: Yanmar Stage 5
Informations: Nieuw model 2022-2023

Case CX18D: compacte minigraver voor grootse prestaties

Je kent het wel: je zoekt een compact toestel, maar merkt dan steeds dat die toestellen ook zuinig zijn qua prestaties… Niet zo bij Case construction. Deze Amerikaanse machinebouwer houdt niet van compromissen. Compacte toestellen kunnen ook gewoon goed uit de voeten op de bouwwerf. De Case CX18D is zo’n minigraver waarbij je niet moet bezuinigen op prestaties! 

Compact? Wat betekent dat precies?

Wel, een minigraafmachine als de CX18D meet amper 2,37 meter hoog en komt in twee uitvoeringen: één die amper 99 cm breed is en één die 130 cm meet in de breedte. Bovendien heb je de keuze uit een graafarm die 115 cm lang is, of één van 135 cm. Wat dat betekent voor de reikwijdte? Een graafdiepte van 228 tot 248 cm en een storthoogte tot 2,58 of 2,7 meter.  

Daarnaast reken je op een nieuwe Yanmar Stage 5 motor die goed is voor 15,4 pk. Die geeft je de nodige power om goed uit de voeten de kunnen op de werf, ook wanneer de manoeuvreerbaarheid beperkt is. De korte draaicirkel zorgt ervoor dat je altijd makkelijk door de werf beweegt. 

Heeft Case Construction ook aan mij, de bestuurder gedacht? 

Jazeker! Als er iéts is waar je bij Case mag op rekenen, dan is het de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid voor de bestuurder. Ook bij de CX18D is dit niet anders. Ondanks dat je niet per se over een cabine beschikt (er is een versie met enkel een overkapping), beschik je toch over een goede stoel waarop je makkelijk een volledige werkdag comfortabel zit. Bovendien is deze overkapping ROPS/TOPS gecertificeerd en dus te allen tijde veilig, ook onder een werkhoek tot 30°! 

Daarbovenop krijg je de besturing zo onder de knie. De twee joysticks zorgen voor een zeer nauwkeurig te besturen toestel. Kies je voor de uitvoering mét cabine, dan kan je die bovendien uitrusten met een verwarming, DAB en Bluetooth radio. Nog niet tevreden? Je kiest ook bij dit toestel voor een hele resem mogelijke opzetstukken, gaande van grijparmen tot graafbakken. 

Kortom: compact betekent niet dat je maar weinig opties hebt bij Case… 

Citation requise

La gamme de Key-Tec comprend des produits haut de gamme de marques telles que: