Case CX300E

Specificaties

Marque: Case
Type: CX300E
Largeur (m): 3.2
Hauteur (m): 3.3
Longueur de transport (m): 10.61
Max. hauteur de déversement (m): 7,08/7,39
Poids (t): 29.6
Max. profondeur de fouille (m): 7.58
Portée du niveau du sol: 11.16
Motorisation: FPT 6 cilinder
Informations: Nieuw model 2022

De Case CX300E binnenstebuiten gekeerd 

Wie in de bouw actief is, kent Case Construction als een toestelbouwer die kwaliteit hoog in het vaandel draagt. De Amerikanen staan al langer bekend om hun degelijke machines en tillen dit nu naar een ongezien niveau met hun nieuwe E-series die eind 2021 gelanceerd werd.  Wat deze E-series zo bijzonder maakt? Dat leggen we hieronder uit door jullie te laten kennis maken met de CX300E, een topmachines uit deze reeks.
(lees verder onder de video)

De Case CX300E in cijfers

De CX300E van Case is een top rupskraan en (voorlopig nog) de grootste uit ons aanbod. Deze topper meet 3,2 meter breed op 3,3 meter hoog en 10,61 meter lang. Goed voor een gewicht van maar liefst 29,6 ton. Zo’n uit de kluiten gewassen machine levert natuurlijk wat op: een maximale storthoogte tot 7,39 meter, een graafdiepte tot 7,58 meter en reikwijdte tot 11,16 meter. Niet mis, toch?

Wat zet de “E” in E-series?

De Amerikanen van Case hebben deze reeks niet voor niets omgedoopt tot E-series. Die “E” staat namelijk voor “enhanced”, wat zoveel betekent als “versterkt” of “verbeterd”. Wat ze verbeterden? Wat niet? We sommen een aantal zaken op:  

 • De ‘build’.
  De machines in de E-series zijn steviger dan hun voorgangers. Robuuster. Ze zijn meer dan ooit bestand tegen de zwaarste klussen. Een stevig design, een vernieuwd FPT motor, een geoptimaliseerde hydraulica. Deze toestellen draaien moeiteloos jaren mee.

 • De besturing.
  Case wordt al jaren geroemd om haar besturingssysteem. Het is makkelijk onder de knie te krijgen en werkt bijzonder nauwkeurig. Toch wisten ze het nu nog te verbeteren. Hun gepatenteerde CIHS systeem werd verder uitgebreid en zorgt voor toestellen die tot op enkele centimeters nauwkeurig te sturen zijn.
 • De veelzijdigheid.
  Een bouwmachine van Case is multifunctioneel. Dat is al jaren zo en dat is met de nieuwe E-series enkel nog verder uitgewerkt. Vier verschillende werkmodi, een aanpasbaar gaspedaal, verschillende hydraulische standen, tientallen opzetstukken… Vertel ons wat deze toestellen niét kunnen. We wachten wel.

  Je stelt de CX300E helemaal in naar jouw wensen, gebruik en de uit te voeren taken. Hoe? Door het prachtige LED scherm in de cabine. Daarop kan je alles aanpassen wat je maar wenst.
 • De efficiëntie.
  Duurzamer omspringen met energie, verbruik en uitstoot. Dat is in de 21e eeuw een minimum. Dat snappen ze bij Case Construction. Daarom is de E-series nog zuiniger. De nieuwe motor is hier een bijzonder belangrijke schakel in het verhaal.

 • Jouw comfort.
  Je draait soms zeer lange dagen in jouw graafmachine. Om het jou zo comfortabel mogelijk te maken, zorgde Case in de CX300E en andere toestellen in de E-series, voor een ruimere cabine, die nog beter geluidsgeïsoleerd is. Ze vullen dit aan met ergonomische zetels die schokken opvangen via hun luchtkussen. Een duidelijke monitor, intuïtieve pedalen en joysticks… Alles is aanwezig om de besturing héél aangenaam te maken. Daarbovenop werd de cabine uitgerust met airco en de nodige opbergruimte voor je lunch, smartphone en zoveel meer. Wil je straks nog wel naar huis?

 • Jouw veiligheid en die van je collega’s.
  Werken in de bouw is zelden zonder risico. Zeker met een dertigtonner. Daarom voldoen alle E-series toestellen aan de strengste veiligheidsnormen (FOPS en ROPS certificaten). Ook de zichtbaarheid op je werken en omgeving werd verder verbeterd. Wist je bijvoorbeeld dat de voorruit van de CX300E automatisch te ontdooien valt? Tot slot: de LED verlichting op dit toestel zorgt dat je ook op donkere werven vlot uit de voeten kan. 

Samengevat: de CX300E is (voorlopig) de grootste uit de nieuwe E-series van Case Construction en toont wat de toekomst van graafmachines wordt. Een lat die bijzonder hoog gelegd wordt en rekening houdt met jouw comfort én efficiëntie aan prestaties koppelt. Zonder compromissen.

Citation requise

La gamme de Key-Tec comprend des produits haut de gamme de marques telles que: